Solar Systemen

 

Bent u op zoek naar Solar Systemen voor uw camper, boot, caravan, marktwagen, tuinhuisje of strandhuisje ? Dan bent u bij Solar Systemen Nederland op het juiste adres. Wij bieden systemen aan voor alle situaties. Zelfs voor maatwerk kunt u bij ons terecht.

Solar Systemen Nederland - foto camper met zonnepaneelSolar Systemen Nederland - foto camper met zonnepaneel

Solar energie systemen zijn heel handig voor niet continue bewoonde c.q. gebruikte verblijflocaties, waar wel een gebruiksvriendelijke energie voorziening gewenst is. Per slot van rekening wilt u onder alle comfort gebruik maken van uw koffiemachine, oven, verlichting, koelkast en nog veel meer.

Een solar systeem set  is nog nooit zo goedkoop geweest. Wij leveren maatwerk maar om u een indicatie te geven: Een 1 KVA installatie heeft u al voor zo’n € 1400,–. De zwaardere installaties zijn uiteraard ietsjes duurder maar nog steeds heel betaalbaar.

>>Laat u verrassen en vraag een vrijblijvende offerte aan<<

De oplossing.

Met solar energie systemen van Solar Systemen Nederland “spaart” u energie als u niet aanwezig bent of meer energie uit de zon opwekt als u momenteel gebruikt. Deze energie kunt u vrij gebruiken als u wel op locatie aanwezig bent of als er momenteel minder zonne-energie wordt opgewekt als de momentele vraag is. Door de sterke omvormer in het hybride systeem kunt u zonder problemen “zware” energieverbruikers als een koffiezet machine, een waterkoker of zelfs de elektrische grasmaaier gebruiken.

Doordat u de hele dag “spaart” hoeft u voor deze energiebehoefte niet uw hele dak vol te leggen met zonnepanelen. Meestal volstaan een paar zonnepanelen.

Uit welke componenten bestaan de solar systemen van Solar Systemen Nederland

Solar Systemen Nederland - overzicht installatieIn hoofdlijnen bestaat een solar systeem uit een drietal componenten, te weten:

  • De zonnepanel(en) voor het opwekken van de energie
  • De intelligente lader/omvormer voor het efficiënt gebruik en opslag van uw opgewekte zonneenergie.
  • Een opslag module voor het tijdelijk opslaan van het teveel aan opgewekte zonne-energie.

Hoe werken solar energie systemen

De door de zon opgewekte elektrische energie wordt door een intelligente lader direct aangeboden aan de inverter. De inverter zal de zonne-energie omzetten naar een 230VAC spanning met een zuivere sinusvorm. De uitgang van de inverter levert dus een identieke spanning als u thuis gewend bent. Daarom kunt u zonder problemen uw vertrouwde huishoudelijke apparaten gebruiken.

Mocht de uit de zon opgewekte energie meer bedragen dan er op dat moment benodigd is om aan uw verbruikswens te voldoen zal de extra energie tijdelijk worden opgeslagen in een bijbehorende energie opslagmodule (accu’s).

Mocht er een wolkje voor de zon komen en de momenteel opgewekte zonne-energie daarom tijdelijk niet voldoende om aan uw verbruikswens te voldoen wordt de opgeslagen energie aangewend.

Ook de avonden en nachten, als er geen zonne-energie opwekking is kan worden teruggevallen op de in de opslag module opgeslagen elektrische energie. Mocht er in een situatie toch niet voldoende energie in de accu’s zijn opgeslagen, zal de hybride inverter uitschakelen wat desastreuze diepontlading van uw accu’s voorkomt. Gaat de zon weer schijnen, gaat de lader de accu’s gewoon weer laden en kan de opgeslagen energie weer gebruikt worden. Ook heeft de inverter de mogelijkheid om de accu’s te laden via een aggregaat. Door de krachtige lader in de inverter zal het aggregaat niet langdurig behoeven te draaien om de accu’s weer te vullen. Zijn de accu’s vol kan het aggregaat weer uit en kunt u weer gebruik maken van de accu-energie.

Solar Systemen Nederland - zonnepanelen op bootSolar Systemen Nederland - zonnepanelen op schuurtje

Bepaling van het systeem: 

Voor de juiste keuze van de omvormer en de benodigde accu’s zijn twee dingen van belang;

Ten eerste, wat is de grootste belasting die u aansluit?

Het apparaat dat de grootste stroom trekt als het aan staat is hiervoor belangrijk. De omvormer moet deze stroom kunnen leveren. Meestal zullen dit de koffiemachine en/of de stofzuiger zijn. Een koffiemachine bijvoorbeeld gebruikt als hij aanstaat gerust 1500W. Uw stofzuiger ca. 800W maar dit is ook nog een belasting die een aanloopstroom vraagt, al zijn de stofzuigers tegenwoordig meestal een aanloop regeling. Een waterkoker gebruikt zelfs wel 1800-2000W. Verlichting, televisie eventueel een koelkast vragen weinig stroom als ze aanstaan. Veelal enkele Watts voor LED verlichting tot 60-70W voor een televisie of een koelkast.

 

Ten tweede, wat wordt er per dag aan energie verbruikt?

Voor het bepalen van de benodigde accu capaciteit is het energie verbruik per dag van belang. Hiervoor is het maken van een energie balans een goed hulpmiddel. Uit onderstaande voorbeeld energie balans kunt u zien dat vaak de grote verbruikers als koffiemachine en waterkoker uiteindelijk niet zo veel energie gebruiken per dag gezien. Continue aanstaande apparaten als bijvoorbeeld een koelkast gebruiken veel meer energie als in eerste instantie gedacht zal worden. Daarom is het maken van de juiste energie balans van belang. Teveel accucapaciteit is per slot van rekening een onnodig hoge investering en te weinig capaciteit geeft irritatie als de accu’s geregeld leeg zijn.

Voorbeeld energie balans:

ApparaatAantal keer per dagVerbruikBenodigde energie
Senseo4 x 2 kopjes koffie4 x 1 min. * 1450W100Wh
Afzuigkap1 uur75W75Wh
Oven1 x per dag15 min. x 800W200Wh
Koelkast8 uur(*)75Wh600Wh
Lampjes (LED)4 uur per dag100W/h gemiddeld400Wh
Diverse (computer etc.)4 uur100W400Wh
Stofzuiger30 minuten800W400Wh
Verbruik omvormerHele dag aan300Wh
Totaal per dag

(*) compressor koelkasten gebruiken alleen energie als de temperatuur in de koelkast te hoog wordt. Gemiddeld zal dit ca.8 uur per 24 uur zijn.

N.B. Bovenstaande energie balans kunt u ook zelf opstellen. Hier kunt u dan van tevoren zelf even rustig over nadenken.

Uit de energie balans blijkt dat de invloed van een Senseo en/of waterkoker niet van groot belang is voor de opslag capaciteit. Wel bijvoorbeeld als u gaat stofzuigen. Als u een half uur stofzuigt met een 800W stofzuiger heeft u 400Wh energie nodig. Ook bijvoorbeeld een koelkast verbruikt per dag een relatief grote hoeveelheid energie. (tafelmodel koelkast gebruikt zo’n 400-600Wh energie per dag).

Als u dus gebruik wilt kunnen maken van uw lichte apparaten zoals een tv, opladen smartphone en laptop, verlichting etc. Dan volstaat een installatie van 1 KVA W.

Wilt u echter zwaardere apparaten gebruiken zoals bijvoorbeeld een  stofzuiger en/of bijvoorbeeld een waterkoker of koffiemachine dan zal de omvormer dus minimaal 2 KVA moeten kunnen leveren.

Solar Systemen Nederland

Bij Solar Systemen Nederland kunt u systemen kopen van 1KVA, 2KVA en 3 KVA.

Alles is afhankelijk van uw energiebehoefte. Solar Systemen Nederland wilt u hierbij graag adviseren.

Offerte aanvragen

Wilt u een offerte of heeft u een vraag, vul dan het contact formulier in en wij nemen contact met u op.

Omdat wij graag maatwerk leveren zijn de prijzen op  aanvraag.

Wij leveren solar systemen voor wat u maar wilt.

Zonnepanelen set voor uw tuinhuis, zonnepanelen set voor uw boot, zonnepanelen set voor uw camper. Alles is mogelijk.

Betrouwbare partner

Solar Systemen Nederland werkt samen met VG Energy Storage BV en staan voor:

  • Betaalbare kwaliteit
  • Betrouwbaarheid
  • Maatwerk
  • Betaalbare prijzen
  • Transparantie
  • Tevreden klanten

Solar Energie Systemen kopen doe je bij Solar Systemen Nederland

Wilt u een vrijblijvende offerte ? Vul dan het onderstaande contact formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contactformulier