Boot

Zonnepaneel boot set

Wilt u ook gratis elektriciteit op uw boot ? Met een zonnepaneel boot set kan dat.

 

zonnepaneel boot set - foto boot met zonnepaneel

 

Zonnepaneel boot set

Heeft u een boot en overweegt u een zonnepaneel boot set voor uw boot aan te schaffen dan is dit een juiste investering. De investering verdient u namelijk dubbel en dwars weer terug. U bespaart een generator en u hoeft bij het afmeren niet aan te sluiten op de daarvoor bestemde elektriciteitsaansluitingen. Een ander voordeel is  dat u altijd stroom heeft. Dus ook onderweg.

Een zonnepaneel tuinhuis set  is nog nooit zo goedkoop geweest. Wij leveren maatwerk maar om u een indicatie te geven: Een 1 KVA installatie heeft u al voor zo’n € 1400,–. De zwaardere installaties zijn uiteraard ietsjes duurder maar nog steeds heel betaalbaar.

Vindt u het te duur omdat u alleen lichtere apparaten wilt aansluiten zoals bijv: smarphone en laptop opladen, LED lampen, enz.  Geen probleem! Onze partners bieden ook goedkopere topsetjes aan bij BOL.com. Speciaal voor u worden deze lichtere setjes ook op deze site geplaatst.
Energie opsparen

Met een zonnepaneel boot set van Solar Systemen Nederland “spaart” u stroom op als u niet het niet gebruikt of als er meer  energie uit de zon wordt opgewekt dan u op dat moment nodig heeft. Deze opgeslagen stroom kunt u bijvoorbeeld s’avonds weer gebruiken als u wel op de boot aanwezig bent.

Door de omvormer/invertor in het zonnepaneel boot systeem kunt u “zware” huishoudelijke apparatuur  zoals een koffiezet machine, koelkast, waterkoker en stofzuiger moeiteloos gebruiken.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig ?

Doordat u de hele dag stroom  “opspaart” heeft u voldoende aan een paar zonnepanelen.

zonnepaneel boot set - Schematische weergave

Uit welke componenten bestaat een zonnepaneel boot set

Een zonnepaneel camper set bestaat uit 3 elementen:

  • De zonnepanel(en) voor het opwekken van de stroom
  • Een lader/omvormer
  • Een accu om de stroom op te slaan.

Hoe werkt een zonnepaneel boot set ?

De elektrische energie die door de zon wordt opgewekt wordt door een lader direct aangeboden aan een omvormer. De omvormer zal de zonne-energie omzetten naar een 230VAC spanning. Daarom kunt u zonder problemen uw vertrouwde huishoudelijke apparaten gebruiken omdat de omvormer een 230 VAC spanning levert die u thuis ook heeft.

Bepaling van het systeem: 

Voor de juiste keuze van de omvormer en de benodigde accu’s zijn twee dingen van belang;

Ten eerste, welke  energieverslinder sluit u aan ?

Het apparaat met het hoogste vermogen is hiervoor maatgevend. De omvormer moet deze stroom kunnen leveren. Meestal zullen dit de koffiemachine, stofzuiger of waterkoker zijn.

Ten tweede, wat wordt er per dag aan energie verbruikt?

Voor het bepalen van de accu capaciteit en de zwaarte van de omvormer is het energie verbruik per dag belangrijk. Hiervoor is het maken van een energie balans een goed hulpmiddel.

Voorbeeld energie balans:

ApparaatAantal keer per dagVerbruikBenodigde energie
Senseo4 x 2 kopjes koffie4 x 1 min. * 1450W100Wh
Afzuigkap1 uur75W75Wh
Oven1 x per dag15 min. x 800W200Wh
Koelkast8 uur(*)75Wh600Wh
Lampjes (LED)4 uur per dag100W/h gemiddeld400Wh
Diversen (computer etc.)4 uur100W400Wh
Stofzuiger30 minuten800W400Wh
Verbruik omvormerHele dag aan300Wh
Totaal per dag2,5 KVA

(*) compressor koelkasten gebruiken alleen energie als de temperatuur in de koelkast te hoog wordt. Gemiddeld zal dit ca.8 uur per 24 uur zijn.

Het maken van een energie balans is heel erg belangrijk omdat u op deze manier zelf de u zonnepaneel boot set kunt berekenen. Wees hierbij eerlijk van wat u echt wilt ! Over capaciteit van uw accu is een investering die niet nodig is. En te weinig capaciteit geeft irritatie als de accu telkens leeg is.

Uit onze ervaring kunnen wij zeggen dat als u alleen lichte apparaten zoals een tv, opladen smartphone en laptop, verlichting etc.  gebruikt een “lichte” installatie van 1 KVA volstaat.

Wilt u echter zwaardere apparaten gebruiken zoals bijvoorbeeld een  stofzuiger en/of bijvoorbeeld een waterkoker of koffiemachine dan zal de omvormer dus minimaal  2 KVA of zelfs 3 KVA moeten kunnen leveren. (Dat kunt u ook zien in bovenstaande voorbeeldberekening).

Uiteraard willen wij u hierbij adviseren zodat u geen onnodige investering hoeft te doen.

Zonnepaneel boot set en Solar Systemen Nederland

Bij Solar Systemen Nederland kunt u zonnepaneel boot systemen kopen van 1 KVA,             2 KVA en 3 KVA.

Offerte aanvragen ?

Wilt u een offerte of heeft u een vraag, vul dan het contact formulier in en wij nemen contact met u op.

Omdat wij graag maatwerk leveren zijn de prijzen op aanvraag.

Betrouwbare partner

Solar Systemen Nederland werkt samen met VG Energy Storage BV en staan voor:

  • Betaalbare kwaliteit
  • Betrouwbaarheid
  • Maatwerk
  • Betaalbare prijzen
  • Transparantie
  • Tevreden klanten

Zonnepaneel boot sets kopen doe je bij Solar Systemen Nederland

Wilt u een vrijblijvende offerte ? Vul dan het onderstaande contact formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Contact formulier